HVERDAGEN

På hverdage er der morgenbord fra kl. ca. 8.30 til kl. 9.30. Vi går i gang med dagens opgaver kl. 9.30. Dagens opgaver kan være rengøring, hjemmedag, køkkentjans, handle, kreative værksteder, motion o.m.a. Du melder dig på til dagens opgave, da vi mener, at når vi frivilligt melder os til en opgave, så er vi også mere motiveret. Du vil naturligvis blive hjulpet og guidet, det du har brug for, da der altid er personale med i dagens opgaver.

Klokken 12.30 er der frokost, og herefter er der tilbud om gåtur, og andre aktiviteter. Det er også her, at mange ture ud af huset til læger, psykiatere o.lign. foregår.

Der er aftensmad kl. ca. 18.00. I løbet af dagen mødes vi alle over en kop kaffe/the og frugt og evt. noget hjemmebagt brød. Dette er en fast rutine om formiddagen, om eftermiddagen og om aftenen. Vi har en stor opslagstavle, hvor du altid vil kunne finde ”Dagens tilbud” og her kan du også finde vagtplan for personalet, ferieplaner, og tilbud om mange forskellige aktiviteter, du kan melde dig til.

ADL træning

Hver dag trænes du i ADL færdigheder. Du får, med støtte fra personalet, ordnet dit vasketøj, gjort rent på værelserne, bad og toilet samt fælles rum. Du kan få hjælp til at mindes om daglig hygiejne, og få rutiner i forhold til en hverdag. Disse rutiner gør på sigt dig bedre rustet, til at klare dig i egen bolig, hvilket jo er det store mål, med at bo på FlorenHus.

KOSTPOLITIK

På FlorenHus har vi ansat en køkkenmedhjælper.

Vi vil bl.a. gerne lære vores borgere, at kunne lave lækre, nemme retter og få brugt evt. rester, og hermed mindske madspild.

At have en køkkenmedhjælper ansat betyder ikke, at der skal serveres restaurant lignende måltider, men at der er hjælp til den hverdagsmad, som vores beboere kommer til at skulle stå med, når de fraflytter FlorenHus.

 

KREATIV

I det kreative værksted er der mulighed for lidt af hvert. Kun fantasien sætter grænser. Vi har 2 symaskiner + en del stof til rådighed. Der er mulighed for at brodere, strikke og hækle. Der er også mulighed for billedmaling - Både akryl og olie og akvarel. Der forefindes mange forskellige materialer.

Der laves også mange kreative ting på alle tidspunkter om dagen; strikkes i fællesstuen, laves bolsjer en lørdag eftermiddag, laves forskellige dekorationer til egne værelser og til fællesrummene o.m.m.

Engang imellem arbejder vi på et fællesprojekt. Vi har haft pilefletning i en hel uge, vi har lavet ting af uld, vi selv forarbejdede og kun fantasien sætter grænsen for, hvad vi kan lave af fællesprojekter.

SKOLE

I Slagelse er der mange uddannelsesmuligheder, måske vil du forbedre din afgangseksamen fra folkeskolen eller videreuddanne dig. Der er også mulighed for, at vi sammen med din kommune kan tilrettelægge et STU forløb på en skole tæt ved. Sammen med din kontaktperson finder I ud af, hvad du godt kunne tænke dig.

ARBEJDSPRØVNING

I samarbejde med Jobcenteret kan vi hjælp med at få set på, hvad du godt kunne tænke dig, at arbejde med i fremtiden. FlorenHus arbejder tæt sammen med jobcenter og har ofte konsulenter på besøg, der kan fortælle dig, om dine muligheder.

TRÆVÆRKSTED

På FlorenHus har vi et veludstyret træværksted. Her har vi mulighed for at lave alle de ting som du har lyst til.

Træværkstedet kan være en del af et tilbud på hverdagen.

MUSIK

Vi har i perioder vores helt eget band. Nogen gange øver vi i et lånt øvelokale og ellers har vi vort eget rum med instrumenter.

MOTION OG AKTIVITETER

I kælderen er der indrettet et fitness-rum, med mange forskellige træningsredskaber til rådighed. Der er motionscykler, crosstrainer, store træningsbolde, vippebræt, træktårn, vægte, sjippetove og flere andre ting. Det er muligt at benytte alle ugens dage.

Hver mandag og fredag er der tilbud om motion. Det kan være her i motionsrummet eller i det lokale fitness-center, badminton, svømning og andet. Det er som sagt et tilbud, du skal melde dig til.

Vi laver også forskellige aktiviteter på FlorenHus. Vi forsøger at komme i biografen minimum en gang om måneden, vi tager på fællesture til f.eks. Tyskland, og vi er altid åbne for ideer til nye aktiviteter. En aktivitet kan både være for fornøjelsens skyld, men der kan også være en dybere mening med den. Det kan for nogle være angstprovokerende at være sammen med mange mennesker eller at sidde i en mørk biograf. Der er altid personale med, så du har mulighed for at få snakket om de følelser og tanker en aktivitet kan sætte i gang.

RIDNING

Vi har valgt at ridning skal være et af de tilbud, der skal indgå som en aktivitet i fritiden på FlorenHus. Arbejdet med heste rummer mange muligheder, hvad enten det gælder udvikling af motoriske færdigheder, sociale færdigheder eller det blot skal give nogle gode oplevelser. Arbejdet med hestene adskiller sig fra den traditionelle rideundervisning, ved at de ridetekniske færdigheder, som man har på traditionelle rideskoler, tillægges en sekundær betydning i forhold til den psykiske udviklingsproces. 

Vi har tre faktorer som vi arbejder med:

  • Motivationsfaktorer
  • Kropssprog og adfærd
  • Pædagogisk faglighed

Motivationen til at ride kan være meget stor. Men det kan også virke meget grænseoverskridende, at sætte sig op på en hest, som i starten kan virke fuldstændig uforudsigelig. Men oplevelsen af at "ride" er ofte så stor, at det virker som en "saltvandsindsprøjtning". Du overvinder angsten og usikkerheden, og er dermed parat til at overskride andre grænser. Nogle etablerer selv kontakter til ridestedet, og laver yderligere aftaler.

 

Mange heste er rolige og samarbejdsvillige overfor mennesker med f.eks. psykisk lidelse og har tilsyneladende en instinktiv forståelse af, at disse mennesker ikke udgør en magtfaktor, som hesten behøver, at forholde sig til. Et af kriterierne for ridningen, er at det skal være en succesoplevelse - det skal være sjovt - man finder en god "hestekammerat" - man samarbejder med andre - man bliver budt en positiv udfordring - og øvede som uøvede går på samme hold. 

FÆLLESAKTIVITETER OG FERIETURE

Der er mulighed for, at du sammen med din kontakperson kan tage på en uges rejse i Europa. Du indbetaler frivilligt et beløb til din feriekonto. At rejse giver ofte en følelse af frihed og er et frirum fra sygdom og behandling. Ved at du rejser med din kontaktperson, får i også muligheden for at lære hinanden bedre at kende, og I får en oplevelse sammen. Du får måske prøvet nogle grænser, ved at rejse udenlands, og det er godt at have sin kontaktperson til at bearbejde de følelser og tanker rejsen har givet.