DAT Grundkursus uge 45 og uge 47 med opfølgning i uge 5 2020

 FlorenHus afholder grundkursus i DAT i efteråret 2019 med opfølgning i januar 2020.

 Kurset vil blive afholdt af 3 omgange:

Uge 45: Mandag til Onsdag (Mandag kl. 9-17, tirsdag og onsdag kl. 8.30-17.00)

Uge 47: Torsdag til fredag (Torsdag kl. 9-17, fredag kl. 8.30-15.00)

Uge 5, 2020: Torsdag til fredag. (Torsdag kl. 9.00-17.00, fredag kl. 8.30-15.00)

Dialektisk Adfærds Terapi (DAT) er en Kognitiv Adfærdsterapi som er designet til at hjælpe mennesker med at ændre adfærd som ikke er effektiv, så som selvskade, selvmordstanker og forskellige former for misbrug. Oprindelig har metoden hovedsageligt vist sig effektiv ved Emotionelt Ustabil Personlighedsstruktur (EUP) også benævnt Borderline. Mennesker med EUP har ofte andre psykiatriske lidelser som spiseforstyrrelser, PTSD, depression o.a. Problematikken er for det meste vanskelig at håndtere for såvel patienterne som de nærmeste omgivelser som f.eks. de pårørende, sygehuspersonale og de ansatte på botilbud/behandlingshjem. DAT har vist at være effektiv i efterhånden mange undersøgelser.

Grundkurset, som er initieret af FlorenHus, tilbyder grundlæggende kundskaber om EUP og DAT. Deltagere vil efter kurset kunne indgå i et eksisterende DAT-team eller starte et nyt team og anvende DAT tilgang i sit daglige arbejde. Det er derfor en stor fordel at der er flere tilmeldte fra samme arbejdsplads. Kurset er delt i to dele og del to vil i stor udstrækning være en opfølgning af DAT arbejdet i den mellemliggende periode. Der vil i perioden være hjemmeopgaver og efter afslutning tildeles et bevis på gennemført uddannelse. Kursusdagene begynder kl. 8.30 og slutter kl. 17.00. Der vil herudover dagligt være hjemmeopgaver.

Første dag begynder vi først kl. 9.00. Udover teoretiske forelæsninger vil der være rollespil og praktiske øvelser. Tempoet er relativt højt, kurset er intensivt og kræver 100% nærvær.

Kurset henvender sig til alle som i sit daglige arbejde har direkte behandlingsansvar/kontakt med mennesker som lider af EUP/borderline. Udover at have erfaring fra det daglige arbejde er det en fordel, uden at være et krav, at have psykoterapeutisk kundskab. Af faggrupper kan nævnes pædagoger og øvrigt personale fra botilbud/behandlingshjem, hospitalsansat plejepersonale, socialrådgivere, ergoterapeuter, psykologer og læger.

 

Det forventes, at du har læst og medbringer:

Marsha M Linehan DAT manual,færdighedstræning.

Manualen og Kursus & arbejdsark eroversat til dansk og udgivet af Dansk Psykologisk Forlag. Altså to bøger.

Bestilles under fælles ISBN.NR. 978-87-7158-399-1.

Følgende anbefales at læse:

DBT Principles in action af Charlie R. Swenson. ISBN 978-1-4625-2672-7

Og Cognitive-Behavioral Treatment of Borderline Personality Disorder af Marsha Linehan ISBN 0-89862-183-6.

Begge udgivet af The Guilford Press

Ansvar for kurset: Botilbuddet FlorenHus ApS, Maglebyvej 5, 4230 Skælskør

Underviser: Speciallæge i psykiatri og godkendt superviser Ralf Jensen som har 20 års erfaring i at arbejde med DAT og bl.a. afholdt mere end 20 grundkurser hovedsagelig i Sverige, men også i Danmark.

Pris for uddannelsen: 9.800 kr. pr. person inklusive kursusmateriale (ej fagbøger) morgenkaffe med rundstykke, formiddags- og eftermiddagskaffe med brød og frugt frokost inkl. 1 vand.

Sted: Skælskør. Vil afhænge af deltagerantal og blive udmeldt i september måned.

Tilmelding: Via medsendte blanket, som mailes til Florenhus senest 23. august 2019. Princippet først til mølle vil være gældende.

For Yderligere information: Kontakt gerne Birgitte Karger mandag til torsdag 09.00 – 14.00, tlf. 58 14 16 20 Tryk 3 for bogholderi. Eller send en mail til regnskab@florenhus.dk.